Időjárás

Isteni művet látnak a csigafelhőben

Nem ritka a spirál alakú égi jelenség ott, ahol szoktak rakétákat fellőni, de ez kicsit más...

2018.05.27 12:35ma.hu
hirdetés

Aki meglát az égen egy spirális alakzatot, minden bizonnyal valami égi jármű tevékenységének maradványaira gondol, vagy éppen isteni alkotásra. Oroszország környékén például rendszeresek az ilyen jelenségek, azaz rakétanyomok az égen:

Légkörünk specialitása, hogy egyáltalán nem homogén, azaz a különböző rétegekben eltérő légnyomás, páratartalom és szél uralkodik. Egy-egy rakéta nyoma tehát hol jobban, hol pedig kevésbé látható, a különböző irányban és erősséggel fújó szelek hatására pedig egészen kacskaringós alakot vehet fel. Előfordulhat, hogy naplementekor a magaslégkörben kialakult rakétanyomot még megvilágítja a Nap - sejtelmes fényt és színt kölcsönözve neki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.