Időjárás

Folytatódik a kiszámíthatatlan időjárás

Ezen a héten is változékony időjárásra számíthatunk, a napsütés mellett többször várható zápor, zivatar.

2018.05.21 09:44ma.hu

Hétfőn nagyrészt napos, de gomolyfelhősödő idő lesz. Keleten, főként a Tiszántúlon van elsősorban esélye gomolyfelhőkből elszórtan kialakuló, helyi, kis területeket érintő záporok, zivatargócok kialakulásának. Kellemesen, az évszakos átlag körül alakul a hőmérséklet. Az országon belül délen lesz melegebb. Az ország délkeleti felén még az éjszaka első felében is kialakulhatnak csapadékgócok, majd ott is csökken a felhőzet és a csapadékhajlam. Másutt csillagfényes, gyengén felhős ég valószínű.

Kedden reggel ismét derült ég ígérkezik jellemzőnek, bár egy-egy csapadékgóc kialakulása már ekkor sem kizárható. A nap folyamán erős gomolyképződés mellett szerte az országban számítani kell záporok és hevesebb zivatarok kialakulására. Viharos, jéggel, felhőszakadással kísért gócok is előfordulnak. Továbbra is csak kis körzeteket érint a csapadék, azaz maradnak száraz területek is. A mérsékelt délkeleti szél zivatarok környezetében átmenetileg felerősödik.

Péntekig erősödő felmelegedés mellett egyre fülledtebbé válik a levegő, megnő a légköri labilitás. A változóan napos-gomolyfelhős időben szinte minden nap előfordulhat bárhol az országban zápor, illetve zivatar, de ezek csak kis területeket érintenek, így sok helyen nem hullik csapadék. A délelőtti, déli időszakban kisebb, délután, este, hajnalban nagyobb a csapadékhajlam. Általában gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, zivatarok környezetében fordul elő rövid ideig tartó, erős kifutószél.

Szombaton előreláthatólag alacsonyabb nedvesség tartalmú légtömeg érkezik kelet, északkelet felől. A nyugati térségben még lehetnek záporok, zivatargócok, míg keleten és a középső országrészben derült, csapadékmentes idő a valószínűbb.

Vasárnaptól napos, meleg, száraz időre van kilátás. Nem valószínű zápor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.