Időjárás

Legyen Önnél esernyő! Ilyen idő várható vasárnap estig

A gomolyfelhőkből a Dunántúlon, a középső országrészben és az Északi-középhegységben szórványosan előfordul zápor, zivatar, néhol felhőszakadás is valószínű.

2018.05.12 16:40MTI

Éjszaka általában gyengén felhős vagy derült lesz az ég, de főként középen gomolyfelhők is lehetnek, amelyekből elvétve alakulhat ki zápor, zivatar.

Vasárnap délelőtt a keleti országrészben számíthatunk több napsütésre, míg nyugaton több lesz a felhő, majd kora délutántól keleten is megnövekszik a gomolyfelhőzet.

Főként délnyugaton alakul ki elszórtan zápor, zivatar, illetve az északkeleti határ mentén lehet kis valószínűséggel egy-egy zápor.

Szombaton a Dunától keletre az északkeleti, keleti szél néhol megélénkül, vasárnap a Tiszántúlon időnként meg is erősödik. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9, 16 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben ennél hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 23, 28 fok között várható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.