Időjárás

Hatalmas víztömeg szakadt rá az országra

Leszakadt az ég az ország több területén is. A Borsod megyei Mezőnyárád térségére özönvíz szerű eső zúdult. Az áradás házakat veszélyeztetett. Várpalotán jég pusztított, Egerben kedd délután szintén felhőszakadás okozott problémát.

2018.04.25 08:29ma.hu

Hatalmas lendülettel ömlött a környező dombokról a víz a Borsod megyei Mezőnyárádra. Az eső alig fél óra alatt hatalmas folyóvá változtatta a települést. A kertekben, utcákon hömpölygött a víz.

A házakat, kerteket homokzsákokkal próbálták megvédeni, de a házak alatti pincék, garázsok pillanatok alatt megteltek vízzel. Volt olyan, ahol a tűzoltók segítségére is szükség volt.

A helyi lakók homokzsákokat helyeztek el a vízzel veszélyeztetett épületnél. A tűzoltók két szivattyúval mintegy 180 köbméter vizet távolítottak el a garázsból. Az épület lakható maradt.

A polgármester szerint a település mélyebben fekvő részeit veszélyeztette leginkább a felhőszakadás.

Várpalotán hétfő délután jéggel kísért hatalmas zivatar csapott le a városra, ráadásul úgy, hogy pár percig csak jég hullott. Kedden Eger belvárosát is elöntötte a víz egy felhőszakadás miatt - írja az atv.hu.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.