Időjárás

Jön a vihar - 11 megyére adtak ki figyelmeztetést

Felhőszakadás, jégeső és 80 km/órásnál is erősebb széllökések jöhetnek.

2018.04.23 12:12ma.hu

Heves zivatarok miatt 11 megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A délelőtti, kora délutáni órákban elsősorban a Dunántúlon, főleg a Dunántúl északi részén alakulhatnak ki zivatarok, melyekben a legerősebb széllökések meghaladhatják a 80 km/h-t. A zivatarokat helyenként jégeső is kísérheti, a jégszemek átmérője akár a 2 cm-t is meghaladhatja. Egy-egy erősebb cellából rövid idő alatt több mint 20 mm csapadék is hullhat. A kialakult zivatarok kelet felé helyeződnek át, a késő délutáni, esti órákban az ország középső részén, Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben, valamint az Északi-középhegységben lehet zivatarokra számítani. Késő este a zivatartevékenység megszűnik - írják.

Kedden napközben a Tiszántúlon és a déli határ mentén zivatarok kialakulására lehet számítani.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.