Időjárás

Jégeső és szélvihar lehet - kiadták a riasztást

A zivatarrendszer fokozatosan északkeletre helyeződik, az éjféli órákat követően a középső országrészben, a hajnali, reggeli órákban az északkeleti területeken valószínű előfordulása,

2018.04.12 14:43ma.hu

Csütörtök délután és az esti órákban alacsony valószínűséggel elsősorban a Dunántúl keleti felében akár egy-egy intenzív vagy heves zivatar is kialakulhat, jégesővel - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat .

Zivatarokra nagyobb valószínűséggel a Dunántúlon az esti, késő esti óráktól számíthatunk, egy-egy heves zivatar kialakulására is van esély. A zivatarok vagy zivatar zóna környezetében viharos (> 60-80 km/h) szél, néhol nagyobb méretű jég (jégátmérő > 1, 2 cm) és lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék (> 15-20 mm) valószínű.

A zivatarrendszer fokozatosan északkeletre helyeződik, az éjféli órákat követően a középső országrészben, a hajnali, reggeli órákban az északkeleti területeken valószínű előfordulása, helyenként 55-65 km/h széllökés kíséretében. Északkeleten a délelőtti órákban kialakulhatnak még zivatarok, a déli, kora délutáni órákban egy-egy heves (> 90 km/h feletti széllökés, > 2 cm jégátmérő) zivatarra is van esély.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.