Időjárás

Halálos trópusi vihar Madagaszkáron

A rendkívüli időjárásnak mintegy 19 ezer kárvallottja van, a halottak száma emelkedik.

2018.03.20 07:10MTI

Legkevesebb húsz ember meghalt Madagaszkáron a szigeten végigsöprő trópusi viharban a hétvégén - közölte egy helyi tisztviselő hétfőn.

A helyi katasztrófavédelem beszámolója szerint a rendkívüli időjárásnak mintegy 19 ezer kárvallottja van, a halottak száma tovább emelkedhet.

Több mint kétezer lakóépületet árasztott el víz, többségük teljesen megsemmisült, számos hidat elsodort a Eliakim névre keresztelt vihar keltette áradat.

Az Afrika keleti partvidékén fekvő szigetre pénteken csapott le a vihar. Madagaszkáron rendszeresek a trópusi viharok. Idén januárban az Ava ciklonnak ötven halálos áldozata volt. Hat évvel korábban, 2012-ben a Giovanna nevű ciklon és az Irinának keresztelt vihar 112 ember életét oltotta ki a világ egyik legszegényebb államában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.