Időjárás

Mielőtt útnak indul, erre a térképre mindenképp nézzen rá!

Durva időjárás, veszélyes utak.

2018.03.17 18:00ma.hu

A szombat délutántól vasárnap estig tartó időszak szélsőséges időjárási eseményei leginkább a közlekedést akadályozzák az országban, ezért az OMSZ egy olyan új, Magyarországon eddig még nem használt térképet szerkesztett, amely figyelembe veszi az összes, extrém időjárási eseményt.

A közlekedők számára térben négy eltérő kategóriát állítottak fel:

- Közlekedési szempontból kritikus időjárás: a kiterjedt hóesésben és a viharos szélben erős hófúvás várható, magas hótorlaszokkal - errefelé lehetőleg senki ne induljon útnak!

- Közlekedési szempontból fokozottan veszélyes időjárás: az ónos eső, a havazás, vagy a hófúvás miatt legfeljebb rendkívüli óvatossággal és nagyon körültekintően közlekedjünk!

- Közlekedési szempontból mérsékelten veszélyes időjárás: elsősorban a havazás és a gyengébb hófúvás következtében jelentősen lelassuló közlekedésre számíthatunk.

- Közlekedési szempontból kismértékben veszélyes időjárás: a szélsőséges időjárási események bekövetkezésének kicsi a valószínűsége.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.