Időjárás

Szétfagytak a csövek: tízezrek maradtak víz nélkül Nagy-Britanniában

Több tízezer háztartás maradt víz nélkül Nagy-Britanniában, mert szétfagytak a csövek az elmúlt napok szokatlanul hideg időjárása miatt.

2018.03.05 10:41MTI

A Londont ellátó Thames Water tájékoztatása szerint a brit fővárosban 12 ezer háztartásban nincs víz vagy nagyon alacsony a nyomás. A London melletti Kentben 5000 család küzd vízellátási problémákkal. A Thames Water arra kérte 15 millió ügyfelét, hogy amennyire csak lehet, takarékoskodjanak a vízzel; fürdés helyett zuhanyozzanak, ne folyassák feleslegesen a csapokat, a mosógépeket és mosogatógépeket pedig csak akkor indítsák el, ha megteltek.

A Severn Trent nevű szolgáltató, amely Anglia középső részén 4,3 millió embert lát el vízzel, arról számolt be, hogy 4000 százalékkal emelkedett a csőrepedések száma. A walesi vízszolgáltató szerint 3-6000 háztartásban egyáltalán nincs vagy alig folyik víz a csapból. A szolgáltatók figyelmeztettek, hogy bár megkezdődtek a javítások, a vízellátás hétfőn még valószínűleg nem fog teljesen helyreállni.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.