Időjárás-jelentés

Rendkívül különleges jégvilág alakult ki a mátrai szurdokban - képek

A 4 méteres, sárga jégcsapok világa a Szakadás-gödörben.

2018.03.04 16:15ma.hu

Rendszeresen készülnek felvételek a Szakadás-gödörről télen, mivel fenséges látványt nyújt a jégbe fagyott világ, és a megszámlálhatatlan mennyiségű jégcsap. Mindazonáltal, idén igen különlegesre sikeredett a befagyott táj képe, ugyanis az óriási és sárga jégcsapokkal inkább cseppkőbarlangnak néz ki a térség.

Haratik Imre


Haratik Imre


MTI Fotó: Komka Péter

Jégalakzatok a Tarjánka-szurdokban Domoszló közelében 2018. március 3-án. A Tarjánka-patak az andezit kőzetben 700 méter hosszan kanyargó, helyenként 15-20 méter magas és 3-4 méter széles szurdokot alakított ki. A terület fokozottan védett, látogatása csak a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság által szervezett szakvezetéssel lehetséges.

MTI Fotó: Komka Péter


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.