Dunkeld

Skóciában akkora hó esett, hogy a városokban keresnek élelmet az állatok

Skócia területére a legmagasabb szintű riadókészültséget hirdettek a havazás és a hideg miatt.

2018.03.03 17:56ma.hu

Egész Írország és Skócia területére legmagasabb szintű riadókészültséget hirdettet a katasztrófavédelem a héten a havazás és a hideg miatt. A BBC felvételén jól látni, hogy az állatok betértek a városokba élelem után kutatva.

A brit sajtóban keleti szörny néven emlegetett vihar miatt Londonban évtizedek óta nem látott mennyiségű hó hullott. Sok játszótéren házi készítésű szánkókkal csúszkáltak a gyerekek. „London belvárosában sosincs hó. Vidéken néha látni, de itt, a belvárosban szinte soha. A londoniaknak ez újdonság” – nyilatkozta egy helyi lakos.

Nagy-Britannia északi részén és Írországban már nem ilyen romantikus a hóesés. Skóciában több száz ember éjszakázott az autópályán, miután a havazás miatt járhatatlanok lettek az utak. Írországban és Skóciában is a legmagasabb szintű rendkívüli állapot van érvényben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.