Időjárás

Extrém hideg: négy nap alatt 21 ember fagyott halálra Magyarországon

Vasárnaptól szerdáig 21 ember fagyott meg Magyarországon.

2018.03.01 12:43ma.hu

A meteorológiai tavasz első napjára virradóra többfelé mínusz 20 Celsius-fok alá csökkent a hőmérséklet, Baranyában volt a leghidegebb.

Napok óta tombol az extrém hideg, ahogy Európa-szerte, úgy Magyarországon is szedi áldozatait a fagyhalál.

Az Európai Unió országaiban két nap alatt (kedden és szerdán) csaknem kétszázan hűltek ki végzetesen.

Magyarországon csupán vasárnaptól szerdáig, négy nap alatt 21-en fagytak meg, többségükben fűtetlen lakásokban, illetve kórházba kerülésük után, mert már nem tudtak rajtuk segíteni - jelenti a Magyar Szociális Fórum.

Az áldozatok többsége magára maradt idős, beteg ember volt, illetve nyomorban élő személyek, akik a február közepén lezárult szociális tűzifa juttatás keretében nem kaptak elég fűtőanyagot, szerény jövedelmükből pedig nem futotta tüzelőanyag beszerzésére.

A fagyhalál magyarországi áldozatainak száma február végére elérte a 185-öt. Február közepe óta 36-an szenvedtek rendkívüli kihűléses halált.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.