Hideg idő

Kilencre nőtt a fagyhalálok száma Csehországban

Csehországban csütörtökre virradóra a hegyekben néhány helyen mínusz 25 Celsius-foknál hidegebbet is mértek.

2018.03.01 11:59MTI

A rendkívüli fagy miatt az utóbbi napokban kilencen haltak meg Csehországban - közölte a Novinky.cz hírportál csütörtökön.

A halálesetek többségét a Morva-sziléziai kerületből jelentették, a továbbiak Prágában és a nyugat-csehországi As városában történtek.

Ostravában a múlt hét végén halt meg három hajléktalan - két férfi és egy nő - nagy valószínűséggel az erős fagy miatt. Holttestüket hétfőn találták meg egy híd alatt, illetve a tehervasút-állomáson.

Egy idős házaspár a morva-sziléziai Frydek-Místekhez közeli Bocanovice falu mellett fagyott meg, miközben gyalog hazafelé tartottak egy ünnepségről. Holttestüket szerdán találták meg a helyi lakosok. Az éjszakai hőmérséklet akkor a településen mínusz 20 Celsius-fok alá süllyedt. Egy 54 éves férfi megfagyott holttestére pedig szintén a régióbeli Karviná-Frystát település egyik házának lépcsője alatt találtak rá szerdán. A rendőrség szerint ők nem hajléktalanok voltak, haláluk pontos okát boncolás során fogják megállapítani.

A nyugat-csehországi As peremén egy 44 éves hajléktalan fagyott meg, míg egy másik hasonló halálesetet Karlovy Varyból jelentett a cseh elektronikus média. A majdnem mínusz húsz fokos hidegben csütörtökre virradóra Prágában is megfagyott egy hajléktalan.

Csehországban csütörtökre virradóra a hegyekben néhány helyen mínusz 25 Celsius-foknál hidegebbet is mértek. A meteorológiai állomások többsége mínusz 15-20 fok közötti hideget jelentett. A fagyok enyhülését szombatra jelzik a cseh meteorológusok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.