Időjárás

Dermesztő hideg, metsző szél - ez vár ránk a napokban

Nem sok jót tartogat még a lassan leköszönő február.

2018.02.25 11:18ma.hu

Hétfőn erősen megnövekszik a felhőzet, és délutántól délen már havazás, hószállingózás is kialakul. Megerősödik az ÉK-i szél, mely hófúvásokat okoz. A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint dermesztő hideg várható: reggel -16 és -6, délután -9 és -2 fok között alakul a hőmérséklet. A metsző szélben még hidegebbet érzünk majd, igen kellemetlen idő lesz.

Kedden borult időre számíthatunk, több helyen (kivéve ÉNy) havazással. A lehulló hó mennyisége északon lepel-4 cm, délen 3-10 cm lehet. A továbbra is megerősödő ÉK-i szél hóátfúvásokat okoz. Reggel -11, délután -5 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerdán estig sok felhő lesz felettünk további hószállingózással. Marad a tartósan fagyos idő.

Csütörtökön sok napsütés, délutántól felhősödés valószínű. Reggel -20 és -10, délután -5 és -1 fok között várható a hőmérséklet.

Pénteken erősen felhős időre van kilátás, szórványosan havazással, ónos esővel, fagyott esővel. A keleti szél megélénkül. 0, +1 fok köré erősödik a nappali felmelegedés.

Hétvégén sok felhő lesz felettünk, és többfelé alakul ki csapadék, mely egyre inkább eső lesz. Tovább enyhül az idő, vasánap már +5, +7 fok is lehet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.