Időjárás

Havazásra adtak ki figyelmeztetést Budapest térségében

Öt centinél több hó eshet, négy megyére van érvényben első fokú figyelmeztetés.

2018.02.17 16:11ma.hu

Borult lesz az ég, éjszaka  tartós csapadékra van kilátás az Országos Meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint. Döntően havazás valószínű, de este, késő este még havas eső is lehet.

Reggelre a városban lepel-5, a hegyekben 5-10 cm közötti friss hó hullhat.

Emiatt négy megyére - Pest, Nógrád, Fejér és Komár-Esztergom megyére - első fokú figyelmeztetést adtak ki.

Reggelig mérsékelt lesz a légmozgás, vasárnap azonban már megélénkülhet az északkeleti szél. Délután már felszakadozhat a felhőzet, és kisüthet a nap. A hőmérséklet késő este 1, 2, hajnalban 0, vasárnap délután 6 fok körül alakul.

A következő napokban is folytatódik a hideg téli idő. Többnyire erősen felhős, illetve borult lesz az ég. Több helyen számítani lehet havazásra, elsősorban a délkeleti, keleti vidékeken havas eső, eső is előfordul. Időnként megerősödik az északi, északkeleti szél. A hőmérséklet lényegesen nem változik.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.