Időjárás

Az utóbbi 60 év legerősebb ciklona tépázta meg Tongát

A széllökések sebessége meghaladta az óránkénti 230 kilométert.

2018.02.13 10:41MTI

Négyes erősségű ciklon tépázta meg Tongát keddre virradóra, még a meteorológiai intézetben is súlyos károkat okozva.

A csendes-óceáni királyságban hatvan év óta nem pusztított ilyen heves vihar. A széllökések sebessége meghaladta az óránkénti 230 kilométert.

A parányi – 100 ezer lakosú, 750 négyzetkilométeres – ország fővárosában, Nuku’aofában az épületek 40 százalékában tett kárt a rendkívül heves vihar. Tetőket szaggatott le, templomokat rongált meg, a meteorológiai intézetet pedig használhatatlanná tette. A fővárost 24 ezren lakják.

Halálos áldozatokról nincs hír, de sok a súlyos sérült. Kedden az utak járhatóvá tételével kezdődött a nap, hogy eljuthasson orvosi segítség a rászorulóknak. A Gita nevű ciklon a Fidzsi-szigetek felé halad.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.