Időjárás

Tombol a hóvihar Japánban

Legalább hét ember meghalt, sok a sérült.

2018.02.12 08:50ma.hu

Legalább hét ember meghalt, és mintegy hetvenen megsérültek egy hét alatt Japánban a havazások miatti balesetekben – számolt be az NHK közszolgálati televízió hétfőn.

A beszámoló szerint legtöbben az ország középső részén, a Japán-tenger partján fekvő Fukui prefektúrában szenvedték meg az időjárást, ahol a legnagyobb havazások idején helyenként két méter magas hótorlaszok is kialakultak. Voltak halálos áldozatok Niigata prefektúrában, valamint a japán fővárostól délre fekvő Jokohamában is.

Többen azért haltak meg, mert a házaik tetejére rakódott havat próbálták meg letakarítani, és leestek. Mások a havazás miatt elakadt autójukban fulladtak meg a járó motor miatt keletkezett kipufogógázban.

Már második hete tart a heves havazás a kelet-ázsiai országban. Egy hét alatt a Japán-tenger partvidékén egy hónapnyi mennyiséget meghaladó csapadék hullott. Ennek következtében több tucat légi járatot töröltek, akadozott a vonatközlekedés az ország középső részén, bezártak az iskolák.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.