Havazás

18 Vas és Zala megyei településen még mindig nincs áram

Tizennyolc településen 1373 fogyasztónál szünetel - a délelőtti állapot szerint - az áramszolgáltatás Vas és Zala megyében.

2018.02.08 13:04MTI
MTI/Varga György

Varga Ivett, az E.ON szóvivője elmondta, hogy Zalában 952, Vasban pedig 421 fogyasztót érint az áramszünet. A legtöbb hiba hajnali 3 óra 30 perckor történt, ekkor még több mint hétezer fogyasztót érintett, a hibák elhárításán folyamatosan dolgoznak, de napközben keletkeztek újabbak.

Hozzáfűzte: az áramkimaradást az okozta, hogy erdős területeken a hó súlya miatt fák dőltek az elektromos vezetékekre a középfeszültségű hálózat több szakaszán.

Szavai szerint egy-egy vonalon gyakran több 20-25 méter magas fát kellett eltávolítani ahhoz, hogy az elszakadt vezetékek helyreállítását megkezdhessék szakembereik. Munkájukat nehezíti, hogy erősen felázott erdős talajon kell közlekedniük.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.