Időjárás

Ezer autó akadt el a hóviharban Japánban

Fukui városában 134, Hakusanban 158 centiméternyi hó hullott, 37 éve nem történt ekkora havazás.

2018.02.06 11:32MTI

Mintegy ezer autó akadt el a heves hóviharban kedden Japán középső részén, a partvidéken, a hatóságok a fegyveres erők segítségét kérték a hó eltakarításához.

A járművek a Japán-tenger közelében, a Fukui prefektúrában lévő Sakai és Avara települések közötti úton kényszerültek veszteglésre. Senki sem sérült meg. A tenger felől érkező havazás miatt a hatóságok lezárták a fontosabb utakat és autópályákat. Korlátozták a személyszállító hajók közlekedését is, számos légi járatot töröltek.

A helyi hatóságoknak nincs elegendő eszközük és emberük az utak tisztításához, mert a szél folyamatosan hótorlaszokat emel. Katonákat vezényelnek a legsúlyosabban érintett területekre.

Fukui városában 134, Hakusanban 158 centiméternyi hó hullott, 37 éve nem történt ekkora havazás.

A japán meteorológiai intézet előrejelzése szerint további havazás, mintegy 80 centiméternyi hó várható Hokuriku régióban szerdán, valamint 60 centiméternyi Gifu és Niigata prefektúrában.

Idén rendkívül szeszélyes a tél Japánban, január végén a Tokiót ellepő nagy mennyiségű hó következtében több százan megsérültek és mintegy hétszáz közúti baleset történt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.