Időjárás

Félreállítottak egy buszt Svájcban, mert másfél tonna hó volt a tetején

Félreállítottak Svájcban egy buszt, amely 1,6 tonna hóval a tetején haladt az autópályán.

2018.02.05 10:51MTI

A hófödte autóbuszt Solothurn kantonban, az A1-es autópályán, Oensingen közelében állították meg szombaton a rendőrök, miután észrevették, hogy vastag hóréteg fedi a tetejét. Megállapították, hogy a 40 centiméter vastag hótakaró összsúlya 1,6 tonna, s mivel nagy hó- vagy jégtömbök szakadhatnak le róla és eshetnek más járművekre, az veszélyezteti a közlekedés biztonságát.

Az esetről jegyzőkönyvet vettek fel, a buszt pedig csak azután engedték tovább, hogy a sofőr letakarította tetejéről a havat.

A svájci hatóságok minduntalan arra kérik a helyi autósokat, hogy takarítsák le gépkocsijukról a havat és a jeget, nehogy az más járműveknek csapódva veszélyeztesse a közlekedést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.