Baleset

Sárlavina siklatott ki egy vonatot Skóciában

Földcsuszamlás bénítja a vonatközlekedést az országrész északnyugati területén.

2018.01.23 06:39ma.hu

A sárlavina egy éppen arra közlekedő vonatot is kisiklatott a West Highland Line vonalán, a természeti katasztrófa miatt a Fort William-Mallaig közötti vasúti közlekedés szünetel, a skót vasúti szövetség közlése szerint egészen csütörtökig, de lehet, hogy tovább - írja a Híradó.hu.

Az esetről beszámoló brit közszolgálati műsorszóró hírportálja szerint a földcsuszamlás a Loch Eilt nevű tónál történt, éppen akkor, amikor egy menetrend szerint közlekedő vonatjárat haladt a tó melletti sínpáron.

Mindösszesen öt utas volt a vagonokban, közölük senki sem sérült meg – ismertette a cikk. Egyes becslések szerint tonnányi kő és föld csúszott a folyamatos esőzések miatt meglazult szurdokoldalról a sínekre.

Bár első közleményében a skót vasúti szövetség csütörtököt ígért, mint a vasúti közlekedés újraindulását, de újabb fejlemények szerint tovább is eltarthat a pálya helyreállítása – olvasható a BBC holnapján megjelent cikkben.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.