Időjárás-jelentés

Csak úgy jönnek-mennek felettünk a frontok

Napsütés, gyakori frontátvonulás és enyhe idő.

2018.01.18 07:25ma.hu

Csütörtökön kora délutánig országszerte derült, illetve napos idő ígérkezik. Délután nyugat felől beborul az ég, és északnyugaton egyre többfelé fordulhat elő kezdetben hószállingózás, havas eső, majd inkább kisebb eső. Élénkül, estére megerősödik a délnyugati szél. Éjszaka erősen felhős, illetve borult idő várható, kisebb eső, északon néhol kisebb havazás előfordulhat. A szél hajnalra mérséklődik.

Pénteken borult lesz felettünk az ég, csupán fent az északi határszélen szakadozhat fel a felhőzet, és rövid időszakokra süthet ki a nap. Számottevő mennyiségű csapadék az ország döntő részén nem hullik, de kisebb eső bárhol előfordulhat, hazánk délnyugati részén pedig jelentősebb esőre kell készülni. Északkeleten élénk délnyugati szél fúj. Enyhe idő lesz. Estétől délnyugaton is gyengül, majd megszűnik a csapadék. A gyengülő esőt helyenként havas eső, havazás válthatja át. Hajnalban mindenütt csökken a felhőzet. Csak gyenge fagy valószínű.

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökön is elsősorban az élénk, erős délnyugati széllökések idézhetnek elő balesetveszélyes helyzeteket az utakon. Délutántól északnyugaton, estétől másutt is kevés eső, északon havas eső, hószállingózás is fokozza a balesetveszélyt. Pénteken az úton lévők szakaszonként nedves utakkal találkozhatnak.

Szombaton is erősen felhős idő ígérkezik, de említést érdemlő csapadék nem hullik. Enyhe marad az idő. Éjszaka egy lehűlést hozó hidegfront érkezik előreláthatólag, melyből egyre többfelé valószínű havazás.

Vasárnap a Dunántúlon napos, keleten borongós idő a legvalószínűbb, ott főként délelőtt még számítani kell havazásra. Élénk, erős északnyugati szél fúj. Lehűl a levegő.

Hétfőn változó napsütés, hideg, az évszaknak megfelelő hőmérsékletű időben bízhatunk.

Kedden egy enyhülést hozó melegfront érkezése körvonalazódik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.