Időjárás

Visszavonták az ónos eső miatti riasztást

Visszavonta az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az ónos eső miatti riasztást és figyelmeztetését.

2018.01.17 17:45ma.hu

Délután elsősorban nyugaton és délen lehet kisebb eső, esetleg zápor. Az ország legnagyobb részén a legtöbb főútvonal reggel járható volt, de a mellékutakon még délelőtt is csak nagyon óvatosan lehetett közlekedni.

Halálos baleset is történt Egerszalóknál: egy személyautó vezetője - vélhetően a csúszós út miatt - elvesztette uralmát a járműve felett, és átsodródott a szemközti sávba, ahol összeütközött egy menetrend szerint közlekedő busszal.

Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, a baleset következtében a gépjárművet vezető férfi a helyszínen életét vesztette, női utasát orvosi ellátást igénylő sérülésekkel szállították kórházba, a buszon utazók közül senki nem sérült meg.

Sopronban is próbára tette a közlekedőket a reggel: a csapadék ráfagyott az utakra. És az autókat is jégpáncél borította. Sopronban az éjszaka hosszabb-rövidebb megszakításokkal esett az eső, és mivel 0 Celsius-fok környékére hűlt a hőmérséklet, ez egy vékony, hártyaszerű réteggel vonta be az utakat, a járdákat, illetve az autókat.

Pécsen előkerültek az esernyők. Baranyában, Bács-Kiskun és Csongrád megye egyes részeire ugyanis hajnaltól zivatar érkezett - ilyenkor szokatlan dörgéssel és villámlásokkal. Itt 4 fok volt a reggeli órákban, az utak csak vizesek voltak.

A fővárosban azonban reggelre vastag ónos-jeges réteg borította be az autók szélvédőit. Az utakat viszont az éjszaka folyamán síkosság mentesítették.

Horváth László, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. megbízott kommunikációs csoportvezetője az M1-nek elmondta, hétfő este nem sokkal 10 óra előtt ónos eső kezdett el esni Budapesten. Az FKF Nonprofit Zrt. az éjszakai műszakban 77 járművel végezte az utak síkosság mentesítését, a főutak rendbetételét a reggeli órákra elvégezték. Budapesten 80 jármű és 280 munkatárs áll készenlétben arra az esetre, ha ismét csúszóssá válnának a járdák, illetve az utak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.