Időjárás

Havazás: ott van igazi tél, ahol a hókotró se látszik ki a hóból - képek

Természetesen, Oroszországban készültek a felvételek, nem csak az USA-ban tombol a tél.

2018.01.07 06:23ma.hu
hirdetés

Norilszk mintegy százhetvenötezer lakosú, sarkkörön túli város Oroszországban a Krasznojarszki határterületen, a Jenyiszej folyótól kilencven kilométerre keletre, a Tajmir-félszigettől délre.

Kétezer méter mély bányák, állandó szmogfelhő, UV-lámpákkal és szoláriumokkal elűzött két hónapos éjszakák. Az ötvenfokos hideg télből a harmincfokos melegbe váltó nyarak - így írta le Jelena Csernyisova fotós a világ legészakibb nagyvárosát. Nem véletlenül, hiszen tényleg a szélsőségek birodalma a térség. Télen szinte ki sem látszanak a hóból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.