Havazás

Nézze meg, ahogy terroristák támadnak a kanadai rendőrökre - videóval!

Kanadai módra meglepő a válasz...

2018.01.03 14:30ma.hu
hirdetés

Kanadában még az állatkerti pingvineket sem engedték ki a szabadba, annyira hideg volt. A Niagara vízesés már napokkal ezelőtt befagyott. Vasárnap este azonban -30 fokra esett vissza a hőmérséklet, a meteorológusok szerint akár -42 fokot sem tartották lehetetlennek éjszakára. A szabadtéri újévvárást lefújták, helyette beltéri programokkal várták a szilveszterezőket országszerte. Kanada szinte teljes területén már egy hete extrém hideg uralkodik: hétfőn napközben a leghidegebb településen, Eurekában -40,5 fokot mértek. A legmelegebb az országban ekkor a Brit Columbia államban lévő Prince-Rupertben volt, itt -7,5 fokot mutatott a hőmérő.

Meteorológusok szerint egy évszázada nem volt ilyen hideg a tél az USA-ban sem. Montanában például mínusz 50 Celsius-fokot, Minnesotában mínusz 38 és a középnyugati agrárállamban, Nebraskában mínusz 26 fokot is mértek, de veszélyesen alacsony a hőmérséklet szinte mindenütt az országban, a kanadai határtól Montanán át Texasig. Fagypont alatt van a hőmérséklet még a hagyományosan enyhébb éghajlatú Georgiában és Alabamában is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.