Időjárás

Ide-oda dobálta a szél az óriásgépet Londonban - videó

Brutális erejű vihar söpör végig Európán, Franciaország és Írország után már Nagy-Britannián is tarol Eleanor.

2018.01.03 14:00ma.hu

Komoly fennakadásokat okozott Európa nagy részén 147- 200 km/h-s erősségű széllel pusztító Eleanor. A vihar fákat csavart ki, több százezer otthon maradt áram nélkül és kifejezett közlekedési káosz alakult ki Franciaországban, Észak-Írországban és Nagy-Britanniában is.

Az alábbi videón a British Airways Airbus A380-as gépét dobálja ide-oda a még csak közeledő szélvész. Ez a kétszintes típus jelenleg a legnagyobb utasszállító a világon, és általában a nagyobb széllökések sem tudják kibillenteni a leszálláskor.

Párizsban a 2010-es Xynthia óta nem láttak ilyen pusztító vihart, még egy szélturbinát is kicsavart. Az Eiffel-torony tetejénél 140 km/h-s szelet is mértek a berendezések.

Párizsban lebontott egy állványzatot is

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.