Időjárás

Ködös, hideg szilveszter éjszakára készüljön

Szitálás, ónos szitálás is kialakulhat.

2017.12.30 18:55MTI

Estétől nyugat felől mindenhol megvastagszik a felhőzet, és egyre nagyobb területen elered az eső. Az Északi-középhegység térségében, valamint az Alföld északi részén havas eső, hó, ónos eső, fagyott eső is lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +3 fok között alakul, keleten az alacsonyabb értékekkel. Reggelre enyhül az idő.

Vasárnap eleinte még több helyen eshet, majd a Dunántúlon és a középső megyékben felszakadozik, csökken a felhőzet. Délutánra a legtöbb helyen megszűnik a csapadék, este inkább már csak az északkeleti határvidéken fordulhat elő kisebb eső.

Éjszakától északkeleten párássá válik a levegő, köd is képződhet, amely napközben tartósan megmaradhat. A ködös tájakon szitálás, ónos szitálás kialakulhat. A déli, délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 6 és 14 fok között valószínű, de az ország északkeleti harmadán csupán 1, 5 fok várható.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.