Időjárás-jelentés

Hatalmas vihar volt Fejér megyében - képek

Pénteken többfelé erős, a Dunántúlon és a főváros térségében viharos a szél.

2017.12.29 13:29ma.hu

Pénteken többfelé erős, délelőtt a Dunántúlon és a főváros térségében viharos volt a szél, az Országos Meteorológiai Szolgálat korán kiadta a riasztást erre vonatkozóan. Fejér megyében komoly károkat okozott a szélsőséges időjárás.

MTI Fotó: Mónus Márton

Eltakarítják a Polgárdi Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tornaterme tetőborításának darabjait, amelyeket letépett a szél 2017. december 29-én.

MTI Fotó: Mónus Márton

A Polgárdi Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola udvarán hevernek a tornaterem tetőborításának darabjai, amelyeket letépett a szél 2017. december 29-én.

MTI Fotó: Mónus Márton

Beázás a Polgárdi Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tornatermében, miután a szél letépte az épület tetőborítását 2017. december 29-én.

MTI Fotó: Mónus Márton

Munkások teherautóra pakolják a város feldarabolt karácsonyfáját, amelyet felborított a szél Székesfehérvár főterén 2017. december 29-én.

MTI Fotó: Mónus Márton

A város feldarabolt karácsonyfája, amelyet felborított a szél Székesfehérvár főterén 2017. december 29-én.

A hétvégén is sokfelé várható csapadék, eső és hó is. Átmeneti lehűlésre is számítani kell, de szilveszter napján ismét többfelé lehetnek 10 Celsius-fok körüli maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzésből.

Szombaton északkeleten helyenként tartósabban is megmaradhat a köd. Ezzel együtt szinte mindenhol kisüthet a nap. Délutántól viszont nyugat felől egyre többfelé elered az eső, északon, északkeleten havas esőre, hóra is számítani kell. A minimumhőmérséklet mínusz 7 és mínusz 1 fok között valószínű. A nappali maximumok 0 és plusz 7 fok között alakulnak.

Vasárnap, az év utolsó napján hajnalban, reggel keleten még több helyen lehet eső, havas eső, hó vegyesen, napközben azonban már csak néhol fordulhat elő gyenge zápor. A Dunántúlon többórás napsütés is várható. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 4, a legmagasabb hőmérséklet 5 és 12 fok között valószínű.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.