Időjárás-jelentés

Riasztást adtak ki több megyére a viharos széllökések miatt

A hőmérséklet csúcsértéke jóval 10 fok alatt lesz.

2017.12.29 09:28ma.hu

Nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, a Dunántúlon már napsütésre is számíthatunk, de a Tiszántúlon estig marad az erősen felhős ég - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az erős, olykor viharos szél miatt elsőfokú riasztást is kiadott a meteorológiai szolgálat. A hőmérséklet csúcsértéke jóval 10 fok alatt lesz.

Reggel, kora délelőtt a Dunántúl északkeleti részén és a főváros térségében, napközben főként az ország északkeleti harmadában valószínű csapadék: a legtöbb helyen eső, havas eső, a magasabban fekvő helyeken, illetve a Dunántúlon hó.

Az északnyugati szél gyakran erős, a Dunántúlon viharos lesz, délutántól mérséklődik a légmozgás. Öt megyére elsőfokú figyelmeztetést (Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém), valamint több járásra riasztást is kiadtak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű. Késő estére -4, +2 fokra hűl le a levegő.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.