Időjárás-jelentés

Jelentősen visszaesik a hőmérséklet

Szombaton többfelé lehet eső, havas eső, északon, északkeleten ónos eső, hó is hullhat.

2017.12.28 08:08ma.hu

Péntek
A viharossá fokozódó ÉNy-i szél hatására fokozatosan csökken a felhőzet, egyre kevesebb helyen alakul ki eső, havas eső (a hegyekben hó). Jelentősen visszaesik a hőmérséklet: délután már csak 0-5 fok várható - írja a köpönyeg.hu.

Szombat
Napközben megvastagszik a felhőzet, és délutántól nyugat felől egyre többfelé lehet eső, havas eső, északon, északkeleten ónos eső, hó is hullhat. Reggel -7 és -1, délután 0 és 6 fok közötti értékeket mérhetünk.

Vasárnap
Erősen felhős, párás időre számíthatunk szilveszter napján. A nap első felében alakul ki kisebb eső, havas eső. A DNy-i szél egyre inkább megerősödik. 4 és 11 fok közé enyhül a levegő.

Hétfő
Újév napján borongós idő várható elszórtan kisebb esővel, szitálással. 6 és 12 fok között alakul a csúcsérték.

Kedd, szerda
Folytatódik a felhős, gyakran csapadékos idő. Mindkét nap több helyen fordulhat elő eső. Az ÉNy-ira forduló szél élénk lesz.

Havazást hoz a hidegfront az időkép.hu szerint

Csütörtökön nyugat felől hullámzó hidegfront érkezik, így beborul az ég, a keleti, délkeleti országrész kivételével egyre többfelé ered el az eső - írja az Időkép.

A délies szél sokfelé erős, a Dél-Alföldön olykor viharos lesz, majd napközben a Dunántúlon északira-északnyugatira fordul a légmozgás iránya, megkezdődik a hideg levegő beáramlása, így nyugaton mind nagyobb területen.

A portál cikke szerint aztán pénteken elsősorban a Dunántúli-középhegységben, a főváros környékén és északon, északkeleten várható még havazás, keletebbre kezdetben havas eső. Délutánig elsősorban a Börzsönyben, a főváros környéki hegyekben és a Dunántúli-középhegységben alakulhat ki akár 5-10 cm vastag friss hótakaró.

Szeles lesz az idő, a Dunántúlon nagy területen viharos lesz az északnyugati szél, és a hőmérséklet jelentősen visszaesik, délután mindössze 0, +6 fokot mérhetünk.


Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.