Időjárás-jelentés

Pénteken újabb hidegfront

Ismét egy hidegfront közeledik hozzánk, pénteken át is vonul felettünk. Emiatt nagyobbrészt borult égre, erős délies szélre, és kissé melegedő időre számíthatunk. Emellett több helyen várható eső.

2017.12.15 04:24ma.hu

Általában erősen felhős vagy borult lesz az ég. Napközben ismét többfelé várható eső, a legnagyobb mennyiség a déli megyékben valószínű. A déli, délnyugati szelet a déli órákig sokfelé erős, helyenként viharos széllökések kísérik, majd északnyugatira fordul, és veszít erejéből a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 8 és 13 fok között várható, északkeleten csak 5, 7 fok valószínű. Késő estére 0, 8 fok közé hűl le a levegő.

Estétől országszerte újból jelentősebb esőre lehet készülni. Éjszaka a Dunántúlon az esőt helyenként havas eső, a hegyekben havazás válthatja át. A szél északira fordul, és hűlni kezd a levegő.

Szombaton is borongós idő várható, kisebb esővel, néhol havas esővel, kissé élénk északnyugati széllel. Este nyugat felől csökken a felhőzet.

Vasárnap túlnyomóan napos, keleten néhol még erősebben felhős, szeles, hideg idő ígérkezik. Délután elvétve nem zárható ki gyenge hózápor.

Hétfőn előreláthatólag nyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé kezdődik gyenge havazás, majd később a Dunántúlon havas eső, eső valószínű.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.