Légi közlekedés

Havazás - Késések, járatkimaradások a brüsszeli reptéren

A délelőtt folyamán mintegy 80 járatot nem indítottak el, és legalább 90 repülőgép érkezésénél,vagy indulásánál okozott jelentős késéseket az időjárás.

2017.12.12 12:58MTI

A havazás és a jegesedés veszélye miatt járatkimaradásokra kell számítani kedden a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőterén. Budapesti járatok az előrejelzések szerint nem érintettek.

Florence Muls, a brüsszeli repülőtér szóvivője elmondta, a délelőtt folyamán mintegy 80 járatot nem indítottak el, és legalább 90 repülőgép érkezésénél,vagy indulásánál okozott jelentős késéseket az időjárás.

A tájékoztatás szerint hétfőn több mint 300 járatot törtöltek, ugyanis a zaventemi reptér nem indított járatokat, vagy nem tudta fogadni az érkező repülőgépeket. Több repülőt Belgium egyéb, illetve németországi vagy franciaországi légikikötőkbe irányítottak át. Több mint hatszáz utas rekedt éjszakára a brüsszeli repülőtéren és további legalább ötszázat a közeli Leuvenben helyezetek el. A repülőtéri igazgatóság arra kéri az utasokat, hogy ellenőrizzék járataikat a repülőtér honlapján vagy a járatot indító légitársaságnál, valamint ne is menjenek ki a repülőtérre, ha a gépük nem indul.

A repülőtér információi szerint a Budapestre közlekedő repülőgépek esetében járattörlésre nem kell számítani, legfeljebb kisebb késésekre.

Információk szerint a fapados, köztük a budapesti légijáratokat fogadó és indító, Brüsszeltől mintegy 50 kilométerre déli irányban található Charleroi repülőterén nincs fennakadás.

A La Libre Belgique című belga napilap információi szerint a nap folyamán visszaállhat a rend a hollandiai Eindhovenben, valamint Hága és Rotterdam közös repülőterén is, ahol hétfőn teljesen megszűnt a járatok fogadása és indítása a nagy mennyiségű hó miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.