Időjárás-jelentés

Rengeteg a viharkár a Kisalföldön

Számos kárhelyszínen dolgoznak a tűzoltók Győr-Moson-Sopron megyében, a hirtelen jött, viharos szél által okozott károk elhárítására, az egységek folyamatosan dolgoznak a káresetek felszámolásán.

2017.12.12 07:41ma.hu

A rendkívül erős szél hétfő este óta számos tennivalót ad Győr-Moson-Sopron megye tűzoltóinak. Kicsavart és úttestre, háztetőre dőlt fák, leszakadt villanyvezetékek, megtépázott tetőzetek miatt kérnek segítséget az egységektől.Markotabödögén, a Petőfi utcában egy nyolc méter magas fenyőfa dőlt egy épületre; oda Csornáról és Bősárkányról érkezett tűzoltói segítség a fa eltávolításához. Az öttevényi Fő utcában tövestől fordított ki a szél egy fát, amely kárt tett egy lakóház teraszában és kéményében. Ezt a fát a kunszigeti önkéntes tűzoltók darabolták fel, majd visszabontották a veszélyessé vált kéményt is. Győrújbaráton, a Nagy Lajos utcában egy ház kertjéből dőlt ki a fa, félig elfoglalva az utat. Győrött is több helyen várják a segítséget. A Szent István úton egy társasház tetejét bontotta meg a szél, míg a Rónay Jácint utcában egy autóra dőlt egy fa. A Vasvári Pál utcában egy kisteherautó gurult meg a széltől a tó felé, a városi hivatásos tűzoltók a jármű kiékelésén dolgoznak. A Paptagi utcában egy ház tetejére borult fát távolítanak el a pannonhalmi tűzoltók.Az egységek folyamatosan hárítják el a károkat, amint befejezték a munkát, azonnal indulnak tovább a következő káreset helyszínére.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.