Időjárás-jelentés

Viharos széllel érkezik a rekordközeli meleg a hét első napjaiban

Az ilyenkor szokásosnál jóval enyhébb léghullámok hódítják meg Közép- és Délkelet-Európa nagy részét.

2017.12.10 16:10ma.hu

Nincs megállás: viharos széllel érkezik a rekordközeli meleg a hét első napjaiban! Ez eléggé hitetetlenül hangzik, miután a hétvégén (dec. 9-10.) a talajközeli szinteken még sarkvidéki eredetű levegő volt felettünk átlagos körüli vagy az alatti hőmérséklettel.

Azonban a 11-ével kezdődő hét első napjaiban egy tőlünk nyugatra húzódó frontrendszer előoldalán erős déli, délnyugati áramlással az ilyenkor szokásosnál jóval enyhébb léghullámok hódítják meg Közép- és Délkelet-Európa nagy részét.

Hétfőn és kedden (dec. 11-12.) a napi maximum rekordok 17, míg a legmagasabb minimumok rekordjai 11, 12 fok körül alakulnak, így ezek meközelítésére és megdöntésére is van esély a jelenlegi számítások alapján.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.