Kegyetlen időjárás

Ítéletidő Ukrajnában: több mint 80 településen nincs áram

Eső, havas eső és jegesedés miatt összesen 84 településen megszakadt az áramszolgáltatás Ukrajna nyugati részén.

2017.12.10 14:03MTI

Időjárási körülmények, eső, havas eső és jegesedés miatt összesen 84 településen megszakadt az áramszolgáltatás Ukrajna nyugati részén, Kárpátalján és Lviv megyében - közölte vasárnap az ukrán állami katasztrófavédelmi szolgálat.

A villamos vezetékeken keletkezett jegesedés miatt működésbe lépett a biztonsági rendszer, amely lekapcsolta az érintett vezetékeket. Emiatt Kárpátalja 41 és Lviv megye 43 településén megszűnt az áramszolgáltatás. A katasztrófavédelmi szolgálat közlése szerint a területi áramszolgáltatók szakemberei már dolgoznak a hiba elhárításán.

A hét elején is volt áramkimaradás Nyugat-Ukrajnában: december 4-re virradóan 88 településen szakadt meg az áramellátás, Lviv megyében 41, Kárpátalján 30, Voliny megyében pedig 17 településen. Akkor a havazás miatt átmenetileg korlátozták a kamionforgalmat is Kárpátalján, a magyar határnál fekvő Csap település, valamint az ukrán főváros, Kijev között annak érdekében, hogy ne alakuljanak ki torlódások az utakon, amelyek akadályoznák a hókotró gépek haladását és az út megtisztítását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.