Időjárás-jelentés

A fél országot belepte már a hó

Az előttünk álló napok nagy kérdése ismét az volt, hogy a lehulló csapadék milyen halmazállapotú lesz.

2017.12.03 11:17ma.hu
hirdetés

Vasárnap mediterrán ciklon érinti a Kárpát-medencét, amely középpontjával tőlünk keletre vonul észak felé. A ciklon csapadékzónája a Nyugat-Dunántúl fölé várhatóan nem terjeszkedik át, másutt ugyanakkor nagy területen okoz hószállingózást, havazást. Elsősorban a Tiszántúlon havas eső, eső is előfordulhat.

Többnyire borult időre számíthatunk, csupán a Nyugat-Dunántúlon lesz vékonyabb, szakadozottabb a felhőzet. A Balatontól keletre többfelé várható hószállingózás, havazás, a Tiszántúlon átmenetileg havas eső, eső is. Késő délutántól nyugat felől felhőzet-csökkenés kezdődik, éjszaka már csak a Tiszántúlon havazhat. Az északnyugati szél élénk, nyugaton több helyen erős lesz. A hőmérséklet kora délután -1 és +4, késő este +2 és -4 fok között valószínű - írja a vasárnap estig szóló előrejelzés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.