Időjárás-jelentés

A fél országot belepte már a hó

Az előttünk álló napok nagy kérdése ismét az volt, hogy a lehulló csapadék milyen halmazállapotú lesz.

2017.12.03 11:17ma.hu

Vasárnap mediterrán ciklon érinti a Kárpát-medencét, amely középpontjával tőlünk keletre vonul észak felé. A ciklon csapadékzónája a Nyugat-Dunántúl fölé várhatóan nem terjeszkedik át, másutt ugyanakkor nagy területen okoz hószállingózást, havazást. Elsősorban a Tiszántúlon havas eső, eső is előfordulhat.

Többnyire borult időre számíthatunk, csupán a Nyugat-Dunántúlon lesz vékonyabb, szakadozottabb a felhőzet. A Balatontól keletre többfelé várható hószállingózás, havazás, a Tiszántúlon átmenetileg havas eső, eső is. Késő délutántól nyugat felől felhőzet-csökkenés kezdődik, éjszaka már csak a Tiszántúlon havazhat. Az északnyugati szél élénk, nyugaton több helyen erős lesz. A hőmérséklet kora délután -1 és +4, késő este +2 és -4 fok között valószínű - írja a vasárnap estig szóló előrejelzés.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.