Kegyetlen időjárás

November végéig tizenöten fagytak meg

Öten a fűtetlen lakásukban hűltek ki.

2017.12.01 15:56ma.hu

November végéig tizenöten fagytak meg a hidegben, közülük öten fűtetlen lakásukban – mondta a Magyar Szociális Fórum elnöke a Hír TV reggeli műsorában. Simó Endre szerint a megoldást a tűzifaprogram átalakítása jelentené, nem lenne szabad megengedni, hogy háromszoros áron árusítsák a tűzifát. Tavaly még a harmadáért értékesítették.

"Tűzifához kellene juttatni azokat az embereket, akik nem jutnak hozzá. Nem volna szabad megengedni azt, hogy háromszoros áron árusítsák a tűzifát, tavaly még egyharmadáért értékesítették. Véget kellene vetni a kartellezéseknek, mert bizony van gyanú bőven arra, hogy itt kartelezés van, és emiatt verik fel a tűzifa árát. A szociális tűzifaellátást nem februárig kellene kitolni, és nemcsak beindítani kellene, hanem az egész télre teríteni kellene a fát, mert csupán egy-másfél hónapra jut, és az is csak százhatvan-százhetvenezer családnak, pedig háromszor ennyinek volna szüksége rá” – hívta fel a figyelmet a szakember.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.