Időjárás

Így lepte el az ország északi részét a hó - képek, videók

Fehérbe öltözött a táj.

2017.11.29 13:54ma.hu

A szerdán kezdődő havazással a hegyekben már komolyabb hótakaró is kialakulhat az OMSZ szerint. Csütörtök késő estig az Északi-középhegységben akár 15-20 centiméter hó is eshet.

Az előrejelzés szerint szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és plusz 2 Celsius-fok között valószínű, az Északi-középhegység völgyeiben, a Nyírségben kissé hidegebb is lehet. Napközben többnyire 1-7 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön országszerte várható csapadék: többnyire eső - többfelé kiadós mennyiség -, de északon havas eső, havazás is valószínű, majd a déli óráktól délnyugat, nyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet, egyre nagyobb területen megszűnik a csapadék. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 1-6 fok között várható, de a Dél-Alföldön akár 7, 8 fok is lehet.

A Normafánál már egy pici hóember is épült


Kutyák a behavazott Normafánál (Fotók: MTI/Mohai Balázs)


Hóembert épít egy kislány a behavazott Normafánál


Egy férfi fut a hóban Budapesten


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.