Időjárás

Ónos eső, havazás: több megyére is figyelmeztetést adtak ki

Beköszönt az igazi tél.

2017.11.28 16:17ma.hu

HAVAS ESŐ, HÓ
Szerdán az Északi-középhegység északi és nyugati részein illetve a Dunántúl északkeleti régióiban - legfőképp Nógrád és Heves megyében, Pest megye északi részén (kiemelten a Dunakanyar területén) valamint Komárom megyében - a kezdeti havas esőt havazás váltja fel, ezeken a területeken nagyjából lepel-5 cm hómennyiség hullhat.

Napközben a csapadékzóna leginkább a dunántúli körzeteket érinti, majd estig a Tisza vonaláig halad jellemzően eső formájában. Az intenzív csapadékhullás folytán a Dunántúl délnyugati részén 15 mm csapadék várható - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

ÁTMENETI ÓNOS ESŐ
Az éjszaka folyamán az északi megyékben - elsősorban Komárom, Nógrád megyékben és Pest megy északi részén - átmeneti jelleggel gyenge ónos eső is előfordulhat. A várt csapadékmennyiség legfeljebb néhány tized (> 0,1) mm. A nyugati határ közelében néhol ónos szitálás lehet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.