Időjárás

-50 Celsius-fokban és jégviharban mennek iskolába a szibériai gyerekek - videó!

Számunkra rendkívüli hideg tombol Ojmjakon településen, de a gyerekeket kevésbé zavarja a fagyasztó időjárás.

2017.11.24 12:41ma.hu

Az Ojmjakon nevű település Oroszországban, Kelet-Szibériában, Jakutföldön található, a Föld leghidegebb faluja, ami az Ingyigirka folyó mentén, Tomtor helységtől 30 kilométerre északnyugatra fekszik. Lakóinak száma 521 fő - nem véletlenül. Aki ott él, az már hozzászokott a rendkívüli hideghez, így a gyerekeknek gyakorlatilag meg sem kottyan a -50 Celsius-fok és a hóvihar sem ahhoz, hogy iskolába menjenek, vagy éppen "levegőzni". A rekordhideget 1926-ban mérték, akkor -71 fok volt, be is kerültek a Guinness-könyvbe.

A videón jól látni, hogy a gyerekeket nagyon nem zavarja a rettenetes hideg, nevetnek, egymásba karolnak, a rendkívüli szélfújás ellenére sem ment el a jókedvük. Állítólag ennél súlyosabb viharok sem ritkák, már teljesn megszokták a helyiek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.