Időjárás

Mínusz 7,9 fokot mértek Zabarban

Nagyon hideg volt, de a napi minimumrekordtól jócskán elmaradt.

2017.11.15 13:45ma.hu

Az idei ősz eddigi leghidegebb hajnalán vagyunk túl: a nógrád megyei Zabarban mínusz 7,9 fokig süllyedt a hőmérő higanyszála. Valóban nagyon hideg volt, ám a napi minimumrekordtól jócskán elmaradtunk. 1983-ban ugyanis mínusz 15,3 fokot mértek Zircen.

Zabarról tudni kell, hogy az ország egyik legfagyosabb helye, hópehely van a címerében.

Csütörtökön a Szécsény-Debrecen vonaltól keletre hosszabb időre is kisüthet a nap. A Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön viszont kisebb eső is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 5 fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben, a Nyírségben lehet a hidegebb. A legmagasabb hőmérséklet 6-11 fok között valószínű. Pénteken nem várható csapadék. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 6, a maximumhőmérséklet 6-11 fok között valószínű.

Szombaton elszórtan fordulhat elő kisebb eső. A leghidegebb órákban 1-6 fok lehet. Napközben 6-11 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap reggeltől csökken a felhőzet, napközben helyenként, főként keleten lehet eső, zápor. Emellett viszont néhol megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 5 fok között valószínű, a nappali maximumok 6-10 fok között alakulnak - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat heti előrejelzésében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.