Időjárás

Szlovéniában komoly fennakadásokat okozott a hóesés - videó

Országszerte több baleset történt a rendkívüli időjárás miatt.

2017.11.14 18:24ma.hu

Szlovéniában már hétfőn is komoly közlekedési fennakadásokat okozott a hóesés, országszerte több baleset is történt a rendkívüli időjárás miatt.

A reggeli órákban a Ljubljana és a tengerpart közötti főútvonalat le kellett zárni, miután a Razdrto és a Senozece közti szakaszon kamionok csúsztak le az útról. Az erős szél és havazás miatt több száz háztartás maradt áram nélkül: az ország délnyugati részén, Cerknica és Unec környékén kétezer, az ország nyugati részében, Ajdovscina körzetében 800, Maribor környékén pedig 110 háztartás volt kénytelen nélkülözni a villanyáramot. Hó reggel csak Ljubljanában esett, míg Novo Mesto, Celje és Maribor körzetében az eső és az áradás okozott gondot.

A szlovén meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint 500 méterrel a tengerszint feletti területeken 25 centiméter, az alacsonyabb területeken pedig 10 centiméter hó is eshet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.