Időjárás

Itt a vég? Trópusi ciklon alakul ki a Földközi-tengeren?

Egy igen veszélyes időjárási képződményre lettek figyelmesek a radarképeken a meteorológusok, ami a tengeren képződve ér partot Görögország déli részén.

2017.11.14 10:20ma.hu
hirdetés

Miután Horvátországot a hatalmas erőre kapó Bóra fújhatja szét, addig csütörtök-péntek magasságában érkezik egy úgynevezett mediterrán ciklon Görögország déli részéhez. A hurrikánszerű vihar Szicília és Tunézia között fejlődött ki, majd a Jón-tenger keresztül halad a szárazföld felé. A szél ereje elérheti a 120 kilométer per órás sebességet. A modellek alapján Görögország partjainál a heves szél mellett komoly mennyiségű csapadék és erőteljes hullámzás is várható. A meteorológusok folyamatos megfigyelés alatt tartják az időjárási jelenséget.
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.