Idétlen idők

Damrey tájfun: legkevesebb 27 halálos áldozat

Vietnam középső részén tombol a forgószél.

2017.11.05 10:19MTI
hirdetés

Legkevesebb 27 ember meghalt és huszonketten eltűntek a Vietnam középső részén szombat reggel óta pusztító Damrey tájfun miatt - közölte vasárnap a helyi katasztrófavédelem.

Forrás: RSOE EDIS

Az eltűntek többsége teherhajókról tűnt el, amelyek megsérültek vagy elsüllyedtek a viharban. A hatóságok információi szerint tíz teherhajóban keletkeztek károk, több helyrehozhatatlanul megrongálódott. A tájfun 626 házat pusztított el, és további csaknem 40 ezer épületben keletkeztek károk, a viharral érkező tetemes mennyiségű csapadék miatt pedig 30 ezer hektár termőföld került víz alá.

Az ország középső részén akadozik a vasúti közlekedés és a közutak egy része is csak nehezen járható. Az érintett területeken emellett 84 repülőjáratot is törölni kellett a forgószél jelentette veszély miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.