Vihar

Több száz bejelentés érkezett a tűzoltókhoz a fővárosban

Szinte percenként érkeztek a bejelentések arról, hogy a szél, illetve kidőlt fák épületekben, infrastruktúrában okoztak kárt.

2017.10.30 07:00MTI

Több száz bejelentés érkezett a fővárosi tűzoltókhoz vasárnap a vihar okozta károk miatt, főként fák dőltek ki és a szél rongálta meg az épületeket - közölte Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.

A helyettes szóvivő közlése szerint szinte percenként érkeztek a bejelentések arról, hogy a szél, illetve kidőlt fák épületekben, infrastruktúrában okoztak kárt.

A XX. kerületi Kölcsey utcában villanyvezetékre dőlt egy fa, itt a tűzoltók létrás tűzoltóautóval és láncfűrésszel távolították el a fát.

A XIX. kerületi Szövetség utcában egy öles fa a vasúti sínekre dőlt. Szintén a vasúti sínre dőlt egy fa a X. kerületi Keresztúri úton, az akadályt tűzoltó daruval távolították el. A X. kerületben a Gyakorló utcában is gondot okozott a vihar: egy társasház tetejét rongálta meg a szél.

A VIII. kerületben egy bevásárlóközpont tetőszerkezetét rongálta meg a szél, a veszélyes helyzetet alpintechnika segítségével szüntették meg - mondta Kolozsi Péter.

A helyettes szóvivő kiemelte, hogy a hivatásos tűzoltók munkáját önkéntes tűzoltó egyesületek és a Budapest Mentőszervezet tagszervezetei is segítik.

Hozzáfűzte: azt kérik a lakosságtól, hogy értesítsék a katasztrófavédelmet, ha egy korábban bejelentett káresetet időközben felszámoltak, hogy a tűzoltók sehová se menjenek ki feleslegesen.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.