Vihar

A KKM-nek nincs tudomása magyar sérültről a közép-európai vihar miatt

A viharban sokan megsérültek, százezrek maradtak áram nélkül.

2017.10.29 23:36MTI

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) nem értesült arról, hogy lenne magyar áldozata vagy sérültje a Közép-Európán átvonuló viharnak.

A tárca MTI-hez vasárnap este eljuttatott közleményében arra reagált: öten meghaltak és több tucatnyian megsérültek vasárnap a Közép-Európán átvonuló rendkívül heves, esővel kísért szélviharban, amely fákat döntött ki, villamos vezetékeket, tetőket rongált meg, fennakadásokat okozott a közlekedésben és a hamburgi kikötőben vihardagályt idézett elő.

A közleményben az áll: sajnálattal értesültek arról, hogy az Európán végigsöprő vihar Németországban egy, Csehország és Lengyelországban két-két halálos áldozatot követelt. A viharban sokan megsérültek, százezrek maradtak áram nélkül. A magyar konzuli szolgálat kapcsolatban van az illetékes hatóságokkal.

A minisztérium részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, és mielőbbi gyógyulást kívánt a sérülteknek.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.