Időjárás-jelentés

Mediterrán ciklon áztatja és tépi az országot

Hétfőn országszerte borult, csapadékos marad az idő, sokfelé újabb, jelentős esővel.

2017.10.23 08:39ma.hu

Délkeleten azonban napközben jelentősen gyengül, szűnni kezd az eső. Északkeleten élénk északkeleti, másutt erős, időnként viharos északnyugati szél fúj. Meglehetősen hideg lesz, öltözzünk rétegesen! Estére szerte az országban gyengül az eső intenzitása. Éjszaka jelentős csapadék már nem várható, de kisebb esők előfordulhatnak. Reggelig alapvetően borult marad az ég, és a szél sem gyengül, sőt keleten erősödik.
 
Kedden valamelyest már javul az idő. Nyugat felől csökken a felhőzet, és egyre hosszabb időszakokra kisüt a nap. Említést érdemlő csapadék nem várható, ugyanakkor erős marad, sőt néha viharos lesz az északi, északkeleti szél. Kissé emelkedik a hőmérséklet, de a szél miatt alacsony lesz a hőérzet. Éjszaka fokozatosan legyengül a légmozgás, kevés lesz a felhő. Reggelre alaposan lehűl a levegő.

Hétfőn a nyugati országrészt leszámítva egész nap esős idő, erős, időnként viharos északias szél fogadja az úton lévőket. Óvatosan, körültekintően közlekedjünk!
Kedden az erős, időnként viharos északias irányú szél, illetve az előző napok jelentős esőzései után fennmaradt tócsák, sáros mellékutak okoznak nehézségeket a közlekedésben.

Szerdán még hideg lesz, de napos idő, és legyengül a légmozgás.

Csütörtökön több fokkal emelkedik a hőmérséklet, és nagyobbrészt napos, illetve változóan felhős idő ígérkezik, csapadék nélkül.

Pénteken, szombaton nagyobbrészt erősen felhős lesz az ég, és helyenként, de elsősorban északon eső is előfordulhat. Megerősödik az északnyugati szél, lehűl a levegő - írja az eumet.hu.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.