Időjárás-jelentés

Olyan sűrű volt a balatoni köd, hogy eltévedt a nagypapa az unokájával

Akkora köd lepte el a Balatont, hogy a vitorlás vezetője képtelen volt tájékozódni, GPS pedig nem volt nála. A balatonfüredi vízirendőr mentette ki a nagypapát és unokáját.

2017.10.22 19:57ma.hu

A Balaton keleti medencéjében kért segítséget egy vitorlás kishajó vezetője, mert a ködben nem tudott tájékozódni és partra jutni – számolt be a sonline.hu. A hajó vezetője elmondta, hogy unokájával a fedélzeten a balatonaligai kikötőbe szerettek volna eljutni, azonban nem tudtak a sűrű ködben tájékozódni, s nem volt GPS náluk.

Rendi Zoltán törzsőrmester, balatonfüredi vízi rendőr a vitorlás hajót a Siófok–Szabadifürdő előtti vízterületen, a parttól körülbelül 2,3 kilométerre találta meg. A vízi rendőr a szolgálati kisgéphajóval vontára vette a vitorlást, és kivontatta a balatonaligai kikötőbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.