Időjárás-jelentés

Most már szinte biztos: Európára lecsap a hurrikán

Már hármas erősséggel tombol Ophelia, a korábban jósolt egyes, majd kettes erősség helyett. És Európa felé tart.

2017.10.15 04:30ma.hu
hirdetés

A forgószél sebessége eléri a 180 km/h-t. A korábbi előrejelzések szerint Portugáliánál ért volna partot, most viszont már Írország felé pörög. Az előrejelzések szerint szinte biztosan trópusi viharként fog lecsapni a térségre. De mint minden a hurrikán, Ophelia is kiszámíthatatlan és bőven okozhat még meglepetéseket.

Az előrejelzés érdekessége hogy a NOAA időjárási modelljében nem számítottak arra, hogy valaha is elér ide hurrikán, ezért a grafikai ábrázolásban Angliánál véget ér az előrejelzés. És valóban, eddigi hurrikán-ismereteink szerint még soha nem érte el Európát trópusi vihar.Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.